Her bir dikiş makinesi için belge seti, çalıştırma talimatlarını içermelidir. Tüm tavsiyelere uyulması, mekanizmanın uzun süreli ve sorunsuz çalışmasını garanti eder. Sadece cihazın görünümünü izlemek değil, aynı zamanda tüm iç mekanizmaları düzenli olarak temizlemek de gereklidir. Tüyler, toz, iplik parçaları, yağ artıkları ve diğer kirlilik türleri burada birikir. Ayrıca hareketli birimlerin ve parçaların düzenli olarak özel makine yağı ile yağlanması gerekir.
Kırılmadan dikmek ister misiniz?
Makineyi doğru kullanın Bir dikiş makinesiyle çalışmak için talimatlar sadece ona bağlı değildir. Ne sıklıkla yapıyoruz Cihazın çalışma prensiplerine sadece yüzeysel olarak aşina olduğumuz için cihazı kullanmaya başlıyor muyuz? Bu arada, en önemli tavsiyelerin toplandığı, uyulması aracı erken arızalardan ve sizi onarımıyla ilgili gereksiz endişelerden koruyacak talimatlarda yer almaktadır. İçinde sadece mekanizmanın yağlama şemasını ve önerilen makine yağı markasını değil, aynı zamanda dikiş iğneleri ve belirli bir model için uygun ipliklerin seçimi hakkında bir kılavuz, üzerine dikilmeye uygun malzemelerin özellikleri hakkında talimatlar ve işinizi önemli ölçüde yapacak birçok nokta bulabilirsiniz. daha kolay, daha verimli ve daha rahat. Her sınıftaki bir makine – basit bir elektromekanik dikiş makinesi veya elektronik kontrollü karmaşık bir bilgisayar modeli – düzenli bakım gerektiren bir mekanizma olarak kalır. En azından yağlama ve temizleme, en azından zaman zaman gerçekleştirilmesi gereken temel işlemlerdir.
Ve sonra makineniz güvenilir bir şekilde ve arıza olmadan çalışacaktır.
Modern teknolojiler, sürtünme ünitelerinin ve parçalarının mükemmel kaymasını sağlayan malzemelerin kullanılması nedeniyle yağlama olmadan yapmayı mümkün kılmıştır. Ancak bu tür mekanizmaların tümü sorunsuz bir şekilde tıkanır ve en azından temizlenmesi gerekir. En sık görülen arızaların ana nedenleri, verilen makine modeline uymayan malzemelerle çalışma girişimleridir. Örneğin, 35 Watt motorlu bir dikiş makinesinde kaba kumaşlar, kürk ürünleri dikilir ve bunun sonucunda ekipman aşırı yüklerle baş edemez ve arızalanır. Makine arızasının en sık görülen ikinci nedeni, ünitelerinin yağlanmasının olmaması veya düzensizliğidir ve bu derecelendirmede üçüncü sırada, ekipmanın yanlış depolanmasıdır. Dikiş makinenizi çalıştırırken düzenli yağlama şarttır
0 Yorumlar “Dikiş makinelerinin doğru kullanımı”